Pompa de caldura Daikin Altherma R Hybrid

Daikin-Japan

Pompa de caldura Daikin Altherma R Hybrid determină automat cea mai economică şi mai eficientă combinaţie din punct de vedere energetic.Combină aer și gaz pentru a furniza încălzire, răcire și apă caldă

SKU: Daikin Altherma R Hybrid Categorii: , , , Etichete: ,

Descriere

Pompele de caldura Altherma R Hybrid incorporeaza cele mai eficiente tehnologii de incalzire a ambientului interior si furnizare de apa calda menajera, folosesc energie regenerabila si reprezinta solutii excelente pentru inlocuirea centralelor termice vechi.
Sistemul HYBRID este combinatia dintre doua tehnologii.
Unitatile din gama Daikin Altherma R Hybrid reprezinta o combinatie eficienta intre centralele termice pe gaz in condensare si pompele de caldura aer-apa. In functie de temperatura exterioara, sistemul intra fie in regimul de functionare al pompei de caldura, fie in regimul centralei pe gaz, fie in regim mixt, selectand intotdeauna cel mai eficient si mai economic mod.
Comparativ cu centralele termice in condensare, aceste echipamente au o eficienta cu 35% mai mare la incalzirea spatiilor interioare, respectiv cu 10-15% in ceea ce priveste furnizarea de apa calda menajera.
Pompa de caldura Daikin Altherma R Hybrid foloseste energie regenerabila, extrasa din aerul inconjurator, in proportie de pana la 60%.
Pentru adoptarea unei asemenea solutii nu este necesara schimbarea radiatoarelor si conductelor existente, deoarece pompele de caldura Daikin Altherma R Hybrid se pot conecta direct la sistemul de incalzire existent.
Este dotat cu un schimbator de caldura performant.Acesta permite atat agentului termic, cat si apei calde menajere sa fie preincalzite direct de gazele de ardere, ceea ce maximizeaza eficienta energetica deoarece caldura maxima se recupereaza prin fenomenul de condensare.
Este posibila conexiunea la panouri solare.Optional, exista posibiltatea conectarii pompei la un panou solar, pentru aport suplimentar de energie.
Unitatea externa incalzeste apa la temperaturi de pana la 55°C, fiind adecvata atat pentru constructii noi folosindu-se incalzirea prin pardoseala, cat si pentru constructii in curs de renovare, situatie in care se folosesc radiatoarele de temperatura joasa.
Pompa de caldura Daikin Altherma R Hybrid este dotata cu un compresor cu injectie de refrigerant.Aceasta unitate este dotata cu un compresor scroll care permite unitatii sa functioneze in conditii optime la temperaturi exterioare de pana la -25°C, fiind imbunatatita si capacitatea de incalzire comparativ cu modelele anterioare.
Beneficiaza de un regim de operare la temperaturi scazute. Atunci cand temperatura exterioara scade drastic, modul hibrid de functionare nu mai este eficient, in acest caz unitatea comutand pe regimul de incalzire cu gaz.
Are ca functie protectie anti-inghet.Piesele hidraulice sunt protejate impotriva temperaturilor scazute.

Puteti sa verificati fisa tehnica pentru Daikin Altherma R Hybrid –  Aici Fisa tehnica PDF